Mendo Booischot (Liga B) zeker niet kansloos onderuit tegen VDK Gent (Liga A)

Gisterenavond kreeg Mendo voor het eerst in de clubgeschiedenis een ereklasser op bezoek voor de 1/8 finales van de beker van Belgiê. Onze heren waren dan ook vastbesloten om het onderste uit de kan te halen om iedereen een onvergetelijke volleybalavond te laten beleven.

De sporthal werd omgetoverd in de beruchte "Groene hel van Booischot". Onder luide aanmoediging van de talrijk opgekomen supporters kwam de thuisploeg het plein op met de hoop op een stunt maar vooral gewapend met een ongeziene vechtlust om elke "vent van Gent" het vuur aan de schenen te leggen.

Mendo bouwde in de 1ste set een kleine voorsprong uit maar de bezoekers herpakten zich onmiddellijk en leidden bij TT1 met 7-8. De thuisploeg zoch maar vond geen antwoord op de krachtige aanvallen en opslagen van VDK Gent. Coach Mariën probeerde zijn ploeg bij te sturen maar moest machteloos toezien hoe ze overdonderd werd door het aanvallend geweld van Christiaens & Co. De bezoekers wonnen overtuigend met 17-25.

In de 2de set kregen de mannen van Mendo de zenuwen en de receptie onder controle en konden ze eindelijk hun eigen spel spelen. Wout Van Dyck bracht zijn ploegmaats perfect in stelling om het boomlange Gentse blok te omzeilen. Het publiek kreeg spectaculair en hoogstaand volleybal geserveerd. Via 8-5 en 16-11 won Mendo vrij vlot met 25-21.

Ook in deel 3 kregen we enkele mooie ralleys te zien waarbij beide ploegen vochten voor elk punt. Maar dan zorgden opslagmissers, misverstanden in de verdediging en enkele persoonlijke fouten ervoor dat VDK Gent uitliep naar 12-16. Mendo dicht de kloof met krachtige aanvallen van Maarten Van Dyck, listige 2de handsballen van Wout Van Dyck en effectieve pipes van Bob Douwen en brengt bij 22-22 de bordjes in evenwicht. Dan gaat het snel : opslagmisser Mendo en ace, killblock èn setwinst voor Gent.

De bezoekers gaan op hun elan door in de vierde set en opposite Ter Maat speelt de Booischotse verdediging op een hoopje. De Mendomotor stokt en VDK Gent wint via 6-8, 9-16 en 17-25.

Coach Michel Mariën kan tevreden terugblikken op de wedstrijd en gaat zeker proberen om met zijn team deze lijn door te trekken. Als ze erin waren geslaagd om de derde set te pakken dan hadden we hier wel eens een heel andere match kunnen zien. Mendo kon met opgeheven hoofd het veld verlaten en hoopvol uitkijken naar het verdere verloop van het seizoen.

Volgend weekend geven ze thuis partij aan Topsportschool Vilvoorde.

Uitslag: 1 - 3 (17/25, 25/21, 22/25, 17/25)

Speelden : Wout Van Dyck, Wouter Gijsemans, Maarten Van Dyck, Joren Appels, Ruben Duwaerts, Bob Douwen, Benedict Buts (libero)

Kwamen in : Toon Swinnen, Ward Van Dyck.

verslag: Annemie Daems, Mendo/Nnieuws.be